fbpx

BREZPLAČNA POŠTNINA PRI NAKUPU NAD 49 € 📦

Splošni pogoji poslovanja za spletno trgovino Marivelle

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja pri spletnem nakupovanju v spletni trgovini Marivelle so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-1), Zakonom o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami (ZVPNPP), na podlagi priporočil Gospodarske zbornice Slovenije in mednarodnih kodeksov za spletno in elektronsko poslovanje. 

S spletno trgovino upravlja podjetje MARIVELLE, trgovina na drobno po pošti in internetu d.o.o., Belokranjska cesta 23A, 8000 Novo mesto (v nadaljevanju »Družba«), matična številka: 9349979000, davčna številka: SI 90799330, podjetje je zavezanec za DDV, vpisana pri Okrožnem sodišču Novo mesto dne 17.3.2023, poslovni račun odprt pri SKB d.d. Ponudnik si pridržuje pravico do sprememb teh splošnih pogojev, ki so bili objavljeni dne 18.9.2023 na spletni strani www.marivelle.eu.

Družba se zavezuje, da ne bo postavljala nobenih pogodbenih pogojev, ki bi bili nepošteni do potrošnika, v skladu z določbami ZVPot-1. Nepošteni pogodbeni pogoji so nični.

Predmetni splošni pogoji so objavljeni na spletni strani marivelle.eu v nogi spletne strani pod “Pogoji poslovanja”, prav tako se v fizični obliki hranijo na sedežu družbe. Z objavo na spletnem mestu se šteje, da so kupcu splošni pogoji znani, s sklenitvijo kupoprodajne pogodbe pa kupec izjavlja, da je splošne pogoje prebral in se z njimi v celoti seznanil.

Spremembe splošnih pogojev

Družba se zavezuje, da bo vsaka sprememba splošnih pogojev poslovanja objavljena na spletni strani www.marivelle.eu z datumom uveljavitve spremembe. Splošni pogoji so zavezujoči v tisti obliki in glede tiste vsebine, ki je bila strankama dostopna na dan sklenitve pogodbe.

Ob morebitni spremembi splošnih pogojev postanejo spremembe za kupca zavezujoče z dnem, ko se z njimi seznani. Šteje se, da je kupec seznanjen s spremembami v trenutku objave spremembe na spletni strani www.marivelle.eu in s prejemom obvestila o spremembi. S tem se šteje, da kupec soglaša s spremembo splošnih pogojev. 

V kolikor kupec poda izjavo, da ne soglaša s spremenjenimi pogoji poslovanja, ima Družba pravico, da odstopi od pogodbe. 

V primeru, da bi bila posamezna določba v pogodbi ali splošnih pogojih neveljavna ali neizvedljiva ali če bi nastala pravna praznina, to ne vpliva na ostala določila v pogodbi ali splošnih pogojih, pri čemer sta obe stranki soglasni, da se namesto neveljavne ali neizvedljive ali neobstoječe določbe uporablja določba, ki je najbližja namenu ali cilju pogodbe.

Dostopnost informacij

Družba se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovila sledeče informacije:

1. Podatke o identiteti družbe (ime in sedež družbe, matična in davčna številka, številka registra),
2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-poštni naslov, telefon),
3. informacije o bistvenih značilnosti blaga,
4. informacije o dobavljivosti produktov (vsak produkt, ki je v ponudbi na spletnem mestu, je dostopen v razumljivem roku)
5. pogoje dostave produktov (način, kraj in rok dostave),
6. vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
7. način plačila in dostave,
8. časovno veljavnost ponudbe,
9. rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo produkta,
10. pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi.

Uporaba jezika

Družba v skladu s prvim odstavkom 2.člena ZVPOT posluje s potrošniki v slovenskem jeziku. V pisnih sporočilih uporablja celotno ime svoje firme in sedež. Pri označevanju izdelkov kupcu posreduje potrebne informacije glede značilnosti, prodajnih pogojev, uporabe in namembnosti izdelka. Te informacije so v jeziku, ki so potrošnikom na območju Republike Slovenije lahko razumljivi. Namesto besednega jezika podjetje pri označevanju izdelkov uporablja tudi splošno razumljive simbole in slike.

Kadar je poslovanje namenjeno tudi tujcem, poleg slovenščine družba uporablja tudi tuji jezik, v skladu s prvim odstavkom 14.člena ZJRS.

Spletna trgovina Družbe Marivelle d.o.o ponuja možnost izbire naslednjih jezikov: slovenščina in angleščina. V vseh omenjenih jezikih je mogoče skleniti pogodbo.

Vrste uporabnikov

Z registracijo na www.marivelle.eu postanete član spletne trgovine. Pravico do nakupa v spletni trgovini imajo registrirani člani in tudi gostje, ki opravijo hitri nakup in se pred nakupom ne rabijo registrirati.

Ob registraciji v spletno trgovino pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Če želi uporabnik kadarkoli svoj naslov elektronske pošte ali geslo zamenjati z drugim, lahko to stori v svojem uporabniškem profilu.

Ponudba produktov

Produkti ponujeni preko spletne trgovine so del ponudbe družbe Marivelle d.o.o. Cene produktov so predstavljene kot maloprodajne cene in vsebujejo Davek na dodano vrednost (DDV) in ne vsebujejo stroškov pošiljanja. Občasno cene nihajo glede na aktualne promocije in akcije.

Ponudba izdelkov v spletni trgovini se zaradi narave poslovanja preko spleta spreminja ter posodablja in zato lahko pride tudi do napak. Da lahko napake kar se da hitro odpravimo, Družba prosi, da kupec o njih obvesti preko kontaktnih podatkov, objavljenih na spletni strani.

Spletna trgovina je podprta s strani WordPress, ki zagotavlja spletno platformo za prodajo naših izdelkov.

Načini plačila

V naši spletni trgovini nudimo naslednje možnosti plačila:

● z gotovino ob prevzemu pošiljke (odkupnina ali po povzetju),
● s kreditno kartico (Mastercard, Visa, American Express)
● Google pay, Apple pay
● preko sistema PayPal
● neposredna bančna transakcija (UPN obrazec)

Družba zagotavlja, da kupec v postopku oddaje naročila pri sklenitvi pogodbe na daljavo z uporabo elektronskih sredstev izrecno potrdi, da se z oddajo naročilo strinja s plačilom. Funkcija, ki sproži oddajo naročilo, je označena z besedami “potrdi naročilo”. Z oddajo naročila je povezana obveznost plačila družbi. Ponudnik ob izdobavi blaga izda računa, ki ga prejmete na svoj email naslov, ki ste ga vpisali pri naročilu.

Cene

Vse cene vključujejo davek na dodano vrednost (DDV) in so izražene v Evrih (EU). Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene v spletni trgovini marivelle.eu so enake tako za registrirane člane kot za goste spletne trgovine. Cene ne vključujejo stroškov dostave blaga. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu “Naročilo potrjeno”). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksni in veljajo tako za družbo kot za kupca.

Promo koda

Promocijska koda prinaša različne ugodnosti (popusti na izdelke, brezplačna poštnina…) pri nakupu in je časovno omejena. Aktivno promocijsko kodo objavi ponudnik na način, ki odgovarja namenu marketinške akcije ponudnika. Ponudnik ne zagotavlja, da v času nakupa obstaja aktivna promocijska koda.

Aktivno kodo najdete na naslovni strani oglasnega sporočila, v elektronskem sporočilu ali drugih medijih. Koda prinaša različne ugodnosti. Vsakršna koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v omejenem določenem roku, sicer je neveljavna.

Kako uporabim promocijsko kodo (kupon)?

Promocijska koda je alfanumerični niz znakov, ki jo uporabnik vnese pred zaključkom naročila z vnosom v polje “promocijska koda". Za tem se v sistemu samodejno aktivira kuponu pripisana ugodnost in v košarici izdelkov postane razvidno, da je kupon bil aktiviran.

Postopek nakupa

Na spletni strani marivelle.eu uporabnik poišče in izbere izdelek in klikne na povezavo “Dodaj v košarico”. Sistem ga obvesti, da je bil izdelek uspešno dodan v košarico. Če želi nadaljevati z nakupovanjem, klikne desno zgoraj “x” in se vrne nazaj v spletno trgovino. Če želi zaključiti nakup, klikne desno povezavo “Na blagajno” in sistem ga pripelje v nakupovalno košarico.

1. Odstranitev izdelka iz košarice: na spletni strani www.marivelle.eu, v zgornjem desnem kotu, je ikona nakupovalni voziček. Po kliku na ikono, uporabnik lahko vidi na desni strani spletne strani prikazane izdelke, katere je izbral in dodal v košarico. Uporabnik klikne na “-” za izdelek, ki ga želi odstraniti iz košarice.

2. Nakupovalna košarica:

Za dokončanje naročila mora uporabnik izbrati način plačila v spodnjem desnem kotu. Če ima uporabnik veljavno kodo za popust jo vpiše v ustrezno polje nad izbiro plačila in klikne gumb “Uporabi kodo”.

V polja uporabnik zapiše zahtevane podatke (e-mail, ime, priimek, naslov, naslov, kraj, poštno številko in tel. številko), ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka.

Uporabnik potrdi svoje podatke s klikom na gumb “nadaljuj” in prispe na stran za izračun stroškov dostave.

Prikazani so izdelki, ki jih je uporabnik med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Cena izdelka, strošek poštnine, vrednost DDV-ja in skupni strošek za plačilo so razvidni v nakupovalni košarici, še preden se zaključi naročilo.

Uporabnik s klikom na gumb “nadaljuj” prispe na stran, kjer izbere vrsto plačila (plačilo po povzetju, kreditna kartica, Paypal, Apple pay, Google pay) in izpolni podatke. Določi tudi naslov za izdajo računa. Uporabnik potrdi naročilo s klikom na gumb “Potrdi naročilo”. 

Zaključek naročila: Uporabnik lahko pregleda posredovane podatke za dostavo, način plačila, ki ga je izbral in vsebino nakupovalne košarice. Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se na spletni strani izpiše tekst “Hvala vam! Vaše naročilo je bilo uspešno zaključeno”.

Postopek obveščanja o nakupu

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Razen možnosti odstopa od pogodbe uporabnik (kupec) po oddajo naročila ne more spreminjati vsebine naročila. Uporabnik lahko prekliče posamezno naročilo v kolikor sistem naročil to še omogoča.

Spletna trgovina lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.

Naročilo

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je v spletni trgovini www.marivelle.eu sklenjena v trenutku, ko ponudnik pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca. Ob potrditvi naročila ponudnik uporabnika (kupca) po elektronski pošti obvesti o predvidenem roku dobave. Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in je potrošnikom na voljo na njihovo pisno zahtevo.

Dostava

Ponudnik se zavezuje, da bo kar najhitreje odposlal naročene izdelke. Večino naročil, ki jih na delovni dan prejmemo do 12.00 ure, odpošljemo še isti dan oz. najkasneje v roku 4 delovnih dni. V primeru, da določenega izdelka ni na zalogi in bo dobava daljša od 4 delovnih dni, vas o tem nemudoma obvestimo preko telefona oziroma elektronske pošte. V primeru, da vam daljši dobavni rok ne bi ustrezal, lahko izdelek odstranimo iz naročila ali zamenjamo z drugim podobnim. 

Za dostavo skrbi GLS, večinoma so pošiljke dostavljene naslednji delovni dan od dneva odpreme. Ko bo vaše naročilo odpremljeno, prejmete obvestilo, da smo naročilo odposlali.   

Strošek dostave in pakiranja je razviden v košarici ob zaključevanju naročila ter na tej strani pod točko STROŠKI DOSTAVE. Zaenkrat omogočamo dostavo le znotraj Slovenije. Kupec lahko opravi nakup na naslov v tej državi, podjetje pa ni dolžno dostaviti v državo kupca. 

Pravica potrošnika od odstopa od pogodbe – vračila

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga v posest, družbi na elektronski naslov info@marivelle.eu nedvoumno in jasno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov. Vračilo velja za vse izdelke v spletni trgovini Marivelle. 

Kupec sme opraviti ogled in preizkus prejetega blaga le v obsegu kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja in kot je to običajno v prodajalnah. Vsakršno “preizkušanje”, ki odstopa od navedenega, je mogoče šteti za uporabo blaga. 

Potrošnik mora nemudoma oziroma najkasneje v 14 dneh po sporočilu, da odstopa od naročila podjetju vrniti blago na naslov: Marivelle d.o.o., Belokranjska cesta 23A, 8000 Novo mesto, Slovenija. Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo (preverja se poštni žig).  

Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga. Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bo družba opravila nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh od prejema obvestila o odstopu od pogodbe. 

Podjetje ima pravico zadržati vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj. Stroški poštnine za vračilo blaga so nepovratni in strošek ne bo vključen v povračilo kupnine. 

Kupec mora produkt vrniti ponudniku (Marivelle d.o.o) nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. 

V primeru, da se zaradi uporabe vrne blago brez originalne embalaže ali je blago poškodovano, lahko družba zoper kupca uveljavlja zahtevek za povračilo zmanjšanje vrednosti blaga. 

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda oz. koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če se je potrošnik izrecno strinjal z uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.. Vračilo poškodovanih pošiljk  V primeru, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, nas pokličite in pričeli bomo z razreševanjem nastale težave.

Obrazec za vračilo blaga pri odstopu od pogodbe lahko najdete TUKAJ.

 

Garancija

Za elektronske komponente mešalnika (Marivelle električni mešalnik) velja enoletna garancija od dneva nakupa.  

Za uveljavitev garancije mora kupec kontaktirati preko elektronskega sporočila info@marivelle.eu, pojasniti težavo in predložiti dokaz o nakupu (račun, potrditev naročila…) Družba bo pregledala in obravnavala zahtevo in videla kako lahko težavo reši v najkrajšem možnem času. Stroške za material, nadomestne dele, delo, prenos in prevoz produkta, ki nastanejo pri odpravljanju okvar oziroma nadomestitvi blaga z novim, plača ponudnik. 

Seznanitev z odgovornostjo za stvarne napake

Ponudnik mora kupcu izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve.

Napaka je stvarna, če:

  1. stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
  2. stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
  3. stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
  4. je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem.

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Kasnejših reklamacij ne upoštevamo.

Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.

Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo.

Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena.

Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve.

Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da odpravi napako na blagu ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali vrne plačani znesek.

V vsakem primeru ima potrošnik tudi pravico, da od prodajalca zahteva povrnitev škode, zlasti pa povračilo stroškov materiala, nadomestnih delov, dela, prenosa in prevoza izdelkov, ki nastanejo zaradi izpolnitve obveznosti iz prejšnjega odstavka tega člena.

Potrošnik ne more odstopiti od prodajne pogodbe, če je neskladnost zgolj neznatna. Dokazno breme glede tega, ali je neskladnost neznatna, nosi prodajalec.

Potrošnik sam nosi odgovornost za morebitno neskladnost blaga po ZVPot v primeru, če je neskladnost posledica neprimernega skladiščenja izdelka.

Pravice potrošnika iz prvega odstavka ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca.

Stroški pošiljanja

Dostava znotraj Slovenije stane 3,90 EUR: Pri plačilu po povzetju se dodatno zaračuna doplačilo v znesku 1 EUR. Pri naročilu v vrednosti 49 EUR ali več je poštnina znotraj Slovenije brezplačna. 

Varnost

Marivelle d.o.o. uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku.

Varovanje osebnih podatkov

Družba se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika pred izgubo, zlorabo ali nepooblaščenim dostopom v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVPot). 

Družba za nedoločen čas hrani IP naslove vseh obiskovalcev spletne trgovine www.marivelle.eu, pri kupcih pa še: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, spol, čas in datum nakupov in arhiv komunikacije s ponudnikom.

Družba bo osebne podatke uporabila izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Zavezujemo se, da uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani, deljeni ali prodani nepooblaščenim osebam. 

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Pravno obvestilo

Spletna trgovina in vsi podatki na njej, slike produktov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati, kopirati, uporabljati ali širiti na kakršen koli način ali obliki brez predhodnega pisnega dovoljenja Marivelle d.o.o. 

Brez predhodnega dovoljenja Marivelle d.o.o. so prepovedani kakršni koli posegi v ime, ugled, know- how ali kakršno koli drugo obliko zaznavnega izražanja. Prepovedana je uporaba, prelepitev ali  drugačna izenačitev etikete z označbo blagovne znamke Marivelle na kakršnem koli drugem izdelku, ki ni produkt spletne trgovine ali v reklamne namene ali v druge namene brez dovoljenja podjetja Marivelle d.o.o. Uporabnik se s sprejetjem teh splošnih pogojev ne reši poslovne ali neposlovneodgovornosti ter je Marivelle d.o.o. dolžan povrniti vso škodo, ki je nastala iz naslova kršitve blagovne znamke.

Omejitev odgovornosti

Družba se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na spletni strani. Kljub temu pa se lahko lastnosti produktov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da spletna trgovina včasih ne uspe popraviti podatkov na spletni strani. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega produkta.

Izključitev odgovornosti

Družba si pridržuje pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočanje ali oviro za uporabo spletne trgovine. V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridržuje pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica naročil bo kupec obveščen v najkrajšem možnem času in seznanjen z nadaljnjimi koraki. Kupec mora sam zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te. Kupec mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (elektronski naslov, geslo).

Pritožbe in spori

Družba spoštuje veljavno evropsko zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

V primeru težav se pritožba odda prek e-poštnega naslova info@marivelle.eu. Postopek obravnave pritožbe je zaupen in obsega: sprejem pritožbe, preverjanje pritožbe, obravnavo pritožbe in odgovor potrošniku v zvezi s pritožbo.  Družba bo v najkrajšem možnem času oziroma najpozneje v 8 dneh potrdila, da je prejela pritožbo in sporočila potrošniku, kako dolgo jo bo obravnavala in ga vseskozi obveščala o poteku postopka. 

Družba se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si prizadevamo po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Družba si prizadeva, da se morebitni spori rešijo sporazumno. Družba nudi možnost izvensodnega reševanja sporov in drugih pravnih sredstev, ki se uporabljajo za podjetja, ter njihovi dostopnosti po 43b. členu ZVPot.

Skladno z zakonskimi normativi Družba ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z ZIsRPS. Dostop do platforme za Spletno reševanje potrošniških sporov je dostopen preko povezave TUKAJ.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Kontakt

MARIVELLE, trgovina na drobno po pošti in internetu d.o.o.,

Belokranjska cesta 23a, 8000 Novo mesto

E-mail: info@marivelle.eu

D.Š.: SI 90799330

M.Š.: 9349979000

Pogoji poslovanja veljajo od 18.9.2023 do preklica.

🔐ODKLENI POPUST & DARILCE

PRESENEČENJA

Prijavi se in bodi prva, ki bo dostopala do VIP ponudb, zdravih receptov in nasvetov za nego kože.🌸

S prijavo na novice s strinjaš s Politiko zasebnosti.